Stichting Noordwijkerhout van Toen

De stichting Noordwijkerhout van Toen is ontstaan uit het museum Langeveld, in het dorp ook wel het Bavo Museum genoemd. Het museum was gelegen op het terrein van het huidige Rivierduinen. In dit museum werd de geschiedenis van de psychiatrie in Noordwijkerhout, respectievelijk Sint Bavo en Sancta Maria getoond. In 1999 werd het museum opgeheven.

NoVaTo-soos
Een oplossing werd gevonden in Puyckendam. In ruil voor opbergruimte organiseerde NoVaTo een gezellige middag per maand. Deze middag werd ook goed bezocht.
NoVaTo-bode
Medio 2011 kwam het introductienummer van de NoVaTo-bode uit. Deze bode wordt viermaal per jaar uitgebracht, speciaal voor onze sympathisanten. En om met onze tijd mee te gaan hebben we inmiddels ook deze website én een Facebook-pagina.

U kunt de NoVaTo-bode ook ontvangen. Klik hier voor meer informatie.

Stichting
Op 4 april 2013 is de Stichting NoVaTo opgericht. Klik hier voor een verantwoording van onze activiteiten.
Schenkingen
NoVaTo is vanaf 1 januari 2016 aangemerkt als culturele algemeen nut beogende instelling (ANBI). Een ANBI is een instelling die het algemeen belang dient. Mocht u ons een schenking willen doen, dan kunt u bij de opgave van de inkomstenbelasting giftenaftrek krijgen. Voor NoVaTo betekent het dat wij geen schenkbelasting en erfbelasting hoeven te betalen, waardoor uw bijdrage voor 100% bij NoVaTo terecht komt.
Zeestroom
Omdat de ruimte in Puyckendam voor de groeiende stichting te klein werd, is op zoek gegaan naar andere ruimte. Eind 2013 kregen wij de sleutel van een lokaal in 'De Zeestroom' waar wij met een grote groep vrijwilligers werken aan de verzameling. Een jaar later al mochten wij nog twee lokalen inrichten als expositieruimten. Sindsdien zijn onze inloopdagen verruimd.
De expositieruimte op deze locatie is inmiddels verruild voor een nieuwe ruimte in het centrum.
Expositieruimte Zeestraat
Sinds 20 april 2017 kunt u ons vinden in onze nieuwe expositierumte aan de Zeestraat 3A in Noordwijkerhout. Wilt u ons bezoeken? Klik hier voor meer informatie.
Archief
Wij verzamelen alles wat met Noordwijkerhout te maken heeft. Een deel hiervan wordt tentoongesteld in de expositieruimte. Een deel komt in de foto-albums terecht waarin onze bezoekers kunnen bladeren.

Een groot deel van het archief bestaat uit foto's die nog niet beschreven en gescand zijn, documenten, bladen, kranten, schilderijen, posters, noem maar op. Deze zijn (nog) niet inzichtelijk voor de bezoeker. Bent u ergens naar op zoek, dan kunt u een afspraak maken om dit in te zien. Stuur ons dan een berichtje via de contactpagina.

Vrijwilligers
Een stichting als NoVaTo kan niet zonder vrijwilligers. Nieuwsgierig naar onze vrijwilligers? Klik hier.

Wilt u ook vrijwilliger worden? Kom dan langs op vrijdagochtend tussen 10:00 en 12:00 uur in de Zeestroom (ingang Kortenbachstraat).