FacebookVolg ons ook op Facebook
Menu

VRIJWILLIGERS GEVRAAGD

Zonder vrijwilligers kan ons museum niet bestaan. Daarom zijn jouw hulp en betrokkenheid ontzettend welkom. Heb je belangstelling voor Noordwijkerhout van Toen en af en toe wat tijd beschikbaar dan komen we graag met jou in contact!
Momenteel zoeken wij:
Vrijwilligers voor het beschrijven van foto's
Ons archief beschikt over ruim 2000 gedigitaliseerde foto’s. Bij een groot deel van deze foto’s ontbreekt de beschrijving nog. Deze is nodig om snel de juiste informatie in deze hoeveelheid foto’s te kunnen vinden. Wij zoeken mensen die veel weten over het Noordwijkerhout van vroeger en die onze foto’s kunnen voorzien van een korte beschrijving. Daarbij ligt de aandacht bij herkenning van locaties, personen, mogelijke tijdsbepaling en wellicht andere bijzonderheden.
Het is leuk maar nauwkeurig werk, want we zijn vooral gebaat bij de juiste informatie. De foto’s worden bekeken en beschreven met behulp van een computer, niet ingewikkeld en iedereen kan het leren.
Schoonmaakmedewerker(ster) expositieruimte
Heb je nog wat vrije uurtjes op de dinsdagochtend, ben je opgeruimd en netjes en steek je graag de handen uit de mouwen? We zoeken iemand die bereid is om op dinsdagochtend te helpen met het schoonhouden van de expositieruimte.
Gastheer/vrouw
Wij zoeken een gastheer of -vrouw voor het dorpsmuseum in de Zeestraat die bij voorkeur beschikbaar is op zaterdag. Heb jij affiniteit met publiek, heb je een klant- en servicegerichte instelling en zoek je leuk vrijwilligerswerk, dan is deze functie iets voor jou.

Je werkt in een team van twee personen. Je voert alle noodzakelijke handelingen uit wanneer het dorpsmuseum opent en sluit. Je regelt de verkopen in het winkeltje en zorgt voor de bezoekers. Je geeft uitleg over de objecten in ons dorpsmuseum en helpt met zoeken naar informatie. Kennis van de Noordwijkerhoutse geschiedenis is niet nodig, maar wel handig. Als het rustig is staan er genoeg boeken om in te lezen.

Heb je interesse? Loop dan eens binnen op woensdag, vrijdag of zaterdagmiddag tussen 13:00-16:00 uur of op dinsdagochtend tussen 10:00-12:00 uur.
Bent je geïnteresseerd in een van deze vrijwilligersfuncties, stuur dan een mail naar onze secretaris of kom eens gezellig langs tijden onze openingstijden.
Bent je benieuwd wie er al vrijwilliger zijn? Je kunt ze bekijken op deze pagina.