FacebookVolg ons ook op Facebook
Menu

100 jarig jubileum St. Antonius van Padua

10 juli 2018
100 jaar St. Antonius van Padua Op 7 juli jl. vielen de uitnodigingen voor de viering van het 100 jarig jubileum van de woningstichting Sint Antonius van Padua op de mat van huurders en belanghouders. Op zaterdag 1 september is het zover. Dan wordt het jubileum groots gevierd op het plein voor het kantoor maar ook in het gebouw van de woningstichting.

Merlien Welzijn legt uit: “Te midden van onze dagelijkse bezigheden nemen we graag de tijd om dit heuglijke feit voor te bereiden. Dit doen we samen met onze huurders, NoVaTo en diverse lokale vrijwilligersorganisaties. Om alle verhalen van vroeger te horen, raadplegen we verschillende inwoners van dit mooie dorp. En ook oud-bestuurder Aad Verkade, die meer dan 30 jaar bij de woningstichting werkte, heeft veel te vertellen over de huisvesting door de jaren heen. Al deze verhalen worden door NoVaTo verzameld en opgetekend. Enkele van deze verhalen geven we een permanente plek in een speciaal jubileumboek waar ook de nodige foto’s in worden opgenomen”.

Marjan Lageman, actief medewerker binnen de jubileumcommissie en woonconsulent bij de woningstichting vult aan dat er ook steeds meer wensen binnen komen voor de viering. “De wensboom in de hal van het kantoor begint al aardig vol te hangen. Bij NoVaTo in de Zeestraat en in de receptie van het Gemeentehuis staan dozen waar huurders ook hun wensen in kunnen doen. Dit kan nog tot half augustus. De populairste wens tot nog toe is een paar uur beschikking krijgen over een vakman die allerhande klusjes in huis of in de tuin kan doen”.

Het belooft een mooi feest te worden. In een grote tent op het plein is vertier voor jong en oud. Er zijn diverse standjes met nationale en internationale hapjes en drankjes, verzorgd door Noordwijkerhouters. Een mooie tentoonstelling over 100 jaar volkshuisvesting in Noordwijkerhout, een leuke puzzeltocht en de bekendmaking van de wensboom actie! Of zet een Virtual Reality bril op en bekijk de toekomst! Kortom; mis het niet en kom ook naar plein Forum op zaterdag 1 september van 11.00 uur tot 16.00 uur. U bent van harte welkom!

Bron: WS St. Antonius van Padua