FacebookVolg ons ook op Facebook
Menu

BOEK 100 JAAR SINT BAVO

Boek 100 jaar St Bavo Op woensdag 13 december presenteert Miek Smilde het boek SINT BAVO – Honderd jaar psychiatrie in Noordwijkerhout 1914 – 2014 dat zij in opdracht van GGZ Rivierduinen schreef. De presentatie vindt plaats in de Witte kerk in Noordwijkerhout, aanvang 20.00 uur, en wordt mogelijk gemaakt door Boekhandel Wagenaar & Van Halem.

Sint Bavo is een begrip in Noordwijkerhout. Honderd jaar lang, tussen 1914 en 2014, werden hier verstandelijk beperkten en psychiatrische patiënten verpleegd. Opgericht door de Broeders van Liefde ontwikkelde Sint Bavo zich in de jaren zeventig tot een van de toonaangevende instellingen voor geestelijke gezondheidszorg in Nederland. Totdat de werkelijkheid de idealen inhaalde en nieuwe ideeën om een andere organisatie vroegen. De oude paviljoens werden gesloopt, Sint Bavo werd geschiedenis.

In dit boek geeft Miek Smilde de mensen die deel uitmaken van die geschiedenis een stem; patiënten, medewerkers, bestuurders. Via hun verhalen schetst zij de ontwikkeling van een eeuw psychiatrie op de duingronden van Zuid-Holland.

Gratis toegangskaarten voor de presentatie zijn te verkrijgen bij boekhandel Wagenaar & van Halem, info@wagenaarvanhalem.nl. Let op: het aantal plaatsen is beperkt!
Bij voorintekening is het boek € 17,50. Vanaf 14 december bedraagt de prijs € 19,99.