FacebookVolg ons ook op Facebook
Menu

Noordwijkerhout zoals het was

24 juli 2023
Autobus zoals hij was Deze foto herinnert ons aan een zo bewogen periode uit de geschiedenis van ons dorp, dat wij hem toch graag aan u willen laten zien.

U ziet op de foto welke in 1925 werd gemaakt, de bouwers van één der eerste bussen van de lijn Haarlem - Noordwijk vol trots bij het door hen afgeleverde werkstuk. Van links naar rechts zijn het Jo Lammers, de baas Janus Christiaanse, Tegelaar en Jan Derksen, beide uit Leiden, Henk Paardekoper, een zoon van de ploegbaas van de Ned. Spoorwegen, Jan Warmenhoven, Piet van der Steen uit Leiden, Kruif uit Haarlem, Wies de Wilde in wiens tuin de bus stond, een onbekende dame en tenslotte de eigenaar van de nieuwe bus Jan Heemskerk.

Het was een nieuwe Unic-bus, waarvan de wagenmaker en carrosseriebouwer Christiaanse de carrosserie bouwde volgens de voor die tijd moderne opvattingen. De carrosserie was uiteraard nog geheel van hout. Achter de bus ziet u nog de werkplaats en het huis van Christiaanse. Daarna kwam hier de garage van Zandbergen en thans staat hier het pand van Business Center Bollenstreek.

Klik op de foto voor een vergroting.