FacebookVolg ons ook op Facebook
Menu

Tentoonstelling Huize Remotus

15 september 2022
Herenweg-140 Behalve de vaste expositie is er een tijdelijke tentoonstelling bij NoVaTo te zien over de restauratie van Huize Remotus. Van oorsprong was Huize Remotus bedoeld als sanatorium maar nu in privé bezit en in de jaren 2007 - 2008 gerestaureerd.

De afgelopen decennia stond Remotus, op de hoek van het Westeinde met de Hoogweg in Noordwijkerhout, bekend als ‘Het Parkhotel’, dat jarenlang als pension in gebruik was. In 2001 werd het toen leegstaande pand verkocht aan Harrie Vink, ook eigenaar van het tegenover gelegen Huize Dijkenburg. Het Parkhotel moest van de gemeente Noordwijkerhout eigenlijk worden afgebroken. Maar uit onderzoek bleek echter dat Huize Remotus een bijzondere architectuur heeft, waarop Vink besloot ook dit pand compleet te restaureren. De architect was K.P.C. de Bazel.

Op donderdag 26 juni 2008 werd een belangrijke fase bereikt in de restauratie van Huize Remotus in Noordwijkerhout. Met een grote kraan is een torentje geplaatst op het dak van het pand. Daarmee zette de eigenaar zijn eigen ‘handtekening’ op het gebouw.