FacebookVolg ons ook op Facebook
Menu

BEZOEK BURGEMEESTER EN WETHOUDERS

25 september 2021
Burgemeester en Wethouders Vrijdagmorgen 24 september heeft burgemeester Wendy Verkleij in gezelschap van de vier wethouders van de gemeente Noordwijk, Sjaak van den Berg, Roberto ter Hark, Theo Alkemade en Dennis Salman, de locatie van NoVaTo (Noordwijkerhout Van Toen) in de Zeestraat bezocht.

Bij een eerdere ontmoeting had voorzitter Abe Bader de burgemeester uitgenodigd voor een kennismaking met NoVaTo. Hij wilde hierbij vertellen waar NoVaTo vandaan kwam, waar zij nu voor staan en wat toekomstige problemen, maar ook plannen zijn. Ook wilde Abe deze ontmoeting benutten om haar de geschiedenis van Noordwijkerhout te vertellen. NoVaTo was blij met haar toezegging en verrast dat de vier wethouders ook meekwamen.

In een onderhoudend gesprek zijn voorgenoemde NoVaTo onderwerpen behandeld. De vrijwilligers Anja de Klerk en Jan Immerzeel die het scholenproject opgezet hebben gaven uitleg hoe zij voor de basisschoolgroepen 5, 6, 7 en 8 een lespakket hadden ontwikkeld.

Onze genealogie-expert Bert Hogervorst gaf daarna een uitleg over zijn werkzaamheden voor NoVaTo en verraste Theo Alkemade met een stamboomuitdraai. Hoewel de tijd voor de geschiedenisuitleg krap was geworden kon Abe Bader toch nog een redelijk beeld geven van de geschiedenis van Noordwijkerhout.

Foto: Blik op Noordwijkerhout