FacebookVolg ons ook op Facebook
Menu

ONTVANGST EERSTE STEEN VAN NW. DUINSTRAAT

22 april 2021
Eerste steen Nieuwe Duinstraat NoVaTo mocht kort geleden een eerste steen in ontvangst nemen van Woningstichting St. Antonius van Padua.

Het betreft een eerste steen die burgemeester van Iersel in 1920 legde in verband met de eerste sociale woningen die St. Antonius van Padua bouwde aan de Nieuwe Duinstraat. NoVaTo is hier erg blij mee. Het is weer een stukje Noordwijkerhout van toen.

In een eerste vergadering van 1919 op 22 januari stelt W.Sengers voor om een straat van de Schipperssloot naar de toenmalige Heerenduinweg(Herenweg) met een zijtak naar de Schoollaan te bouwen. Dit wordt de toekomstige Nieuwe Duinstraat. Het voorstel wordt met algemene stemmen goedgekeurd. De heer Sengers heeft een verzameling tekeningen en bouwplannen ter inzage van een in Bussum gevestigde woningbouwvereniging, wat door het bestuur wordt bekeken en beoordeeld. In deze vergadering wordt kapelaan Van der Waarden verzocht wat spoed te maken om aandelen geplaatst te krijgen, aangezien er geld noodzakelijk is om met de bouw te beginnen.

Nieuwe Duinstraat in 1920 Deze eerst steen werd gelegd in de woning uiterst rechts op de foto.