FacebookVolg ons ook op Facebook
Menu

KASTEEL DUIVENVOORDE

8 juli 2019
 Op Kasteel Duivenvoorde staan dit seizoen de bewoners van de afgelopen eeuwen centraal. Tijdens rondleidingen krijgt u onbekende verhalen te horen over de adellijke eigenaren en hun familieleden. Het zijn verborgen verhalen, die door speurwerk in de archieven weer tot leven zijn gewekt.

Veertien verborgen verhalen
De bewoners van Duivenvoorde stonden maatschappelijk in aanzien. Dat bracht macht met zich mee, maar onmacht lag daar soms vlak naast. De in totaal veertien verhalen variëren van een ongelukkige liefde in de 17de eeuw en een invloedrijke weduwe in de 18de eeuw tot een conflict over de spoorlijn in de eeuw daarna. De gidsen vertellen de verhalen tijdens de rondleidingen op uiteenlopende plaatsen in het kasteel. Naast de vaste collectie zijn speciale voorwerpen uit eigen depot en bruiklenen van elders opgesteld om de historische en persoonlijke verhalen te illustreren.

Binnen én buiten
De expositie strekt zich ook uit tot het park buiten het kasteel. Daar is een aantal opmerkelijke locaties gemarkeerd, zoals het voormalige paardenkerkhof en de vroegere ijskelder. U kunt daarmee een bezoek aan het kasteel afronden met een boeiende wandeling door het prachtige kasteelpark.

Tickets & info
Tijdens het museumseizoen (14 april t/m 27 oktober 2019) kunt u van dinsdag t/m zondag een rondleiding door de tentoonstelling volgen. De rondleidingen starten om 14:00 uur en 15:30 uur.

Adres:
Laan van Duivenvoorde 4, 2252 AK  VOORSCHOTEN
https://www.kasteelduivenvoorde.nl/