FacebookVolg ons ook op Facebook
Menu

INDRUKWEKKENDE VOORSTELLING ENGELANDVAARDERS

6 mei 2019
 In het kader van het themajaar 2017 'Cultuur Verbindt' in de gemeente Noordwijk, vond op 4 mei in de bunker van Museum Engelandvaarders de theatervoorstelling 'Code Oranje Bestemming Engeland' plaats.

De voorstelling is een productie van TheaterHuis Noordwijk/ZEEPaanZEE en na deze succesvolle uitvoering in Noordwijk krijgt het een vervolg op zaterdag 6 juli in De Schelft in Noordwijkerhout. Vervolgens is er na de zomer op 21 september een voorstelling in de Duinpan van de De Zilk en aan het eind van het jaar keert men op 17 november weer terug in het Engelandvaarders museum in Noordwijk.

'Code Oranje Bestemming Engeland' is een theatraal en muzikaal programma voor jong en oud, over doodgewone jonge mannen en vrouwen die in oorlogstijd één gezamenlijk doel voor ogen hadden: bestemming Engeland. Wat dreef deze Engelandvaarders en wat waren de gevolgen?

Het idee voor de voorstelling is afkomstig van Martine Zeeman en het vertelt het verhaal van een Engelandvaarder (gespeeld door de 91 jarige Richard Duut) en zijn kleinzoon. De kleinzoon vraagt opa om hulp bij het verzamelen van informatie voor zijn project over de Tweede Wereldoorlog.

Op zolder vindt hij een koffer met bijzondere attributen en aan de hand van deze spullen komen de weggestopte herinneringen terug en ontvouwt het verhaal zich. De muziek uit die tijd, welke veelal via de illegale zender Radio Oranje werd beluistert, speelt een belangrijke rol.

De voorstelling duurt 30 minuten en wordt uitgevoerd door 4 acteurs en twee muzikanten. De aanvangstijden zijn: 12.00 uur, 13.30 uur en 15.00 uur. Entree is € 5,- , kinderen 7 t/m 12 jaar € 2,50 en t/m 6 jaar gratis. De kaartverkoop is bij VVV Noordwijkerhout, maar ook via https://noordwijkticket.nl/.

Bron: Blik op Noordwijkerhout
Foto: Richard van Egmond